Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vreme KranjČe se želite odpraviti v središče Gorenjske je najbolje, če se najprej pozanimate, kakšno bo vreme Kranj, saj gotovo nočete, da vas preseneti dež ali sneg. Če vreme Kranj napoveduje sončne dni, se lahko odpravite pogledati naravne znamenitosti tega kraja, kot so Bobovška jezera, Kanjon reke Kokre in mnoge druge. Veliko znamenitosti pa si lahko ogledate tudi če vreme Kranj napoveduje dež. Ob slabem vremenu si lahko ogledate Grad Khislstein, arheološko razstavo Železna nit, Prešernov spominski muzej in ostalo. Na strani vreme Kranj boste lahko videli napoved za več dni vnaprej, tako da si lahko vnaprej organizirate svoje izlet glede na to, kakšne vremenske razmere vas čakajo.

V kratkem boste lahko na teh straneh prebrali tudi 10 dnevno napoved za vreme Kranj – na ta način boste lahko veliko lažje načrtovali tudi malo daljše izlete v gorenjsko prestolnico. Mnoge zgoraj omenjene znamenitosti si lahko ogledate vse dni v letu, seveda pa boste na ogledih uživali mnogo dlje in bolje, če vam bo vreme Kranj naklonjeno. Od vseh znamenitosti, ki vam jih ponuja Kranj, je med obiskovalci (tako slovenskimi kot tujimi) prav gotovo najbolj obiskan Prešernov spominski muzej. V primeru, da si želite ogledati muzej našega največjega pesnika, se lahko požvižgate na napoved za vreme Kranj, saj vas le-to ne bo oviralo v nobenem primeru. Če pa si bolj želite ogleda znamenitosti na prostem, potem pa boste vreme Kranj vendarle morali upoštevati – ogledi zunanjih znamenitosti v dežju vas verjetno ne zanimajo preveč 🙂


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

5/5 - (1 vote)