Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vreme 10 dni


Poglejte si še vreme po krajih:

Vremenska napoved za… Vsi se v trenutku ustavimo in prisluhnemo, kaj napovedujejo za naš kraj. Vreme 10 dni lahko nekaterim prinese olajšanje saj se pripravljajo na to, kar so planirali. Nekaterim povzroči dodatne skrbi, saj bodo morali pohiteti ali plane preložiti na ugodnejši čas. Vreme 10 dni je lahko pripomoček, da vemo kako se naj zjutraj oblečemo, kaj naj vzamemo s seboj in na splošno planiramo dan.

Če se odpravljamo za teden ali več je to idealna orientacija, da v kovčku ni odvečnih stvari in se prtljažnik na avtu normalno zapre. Vreme 10 dni je žal v današnjih dneh, kljub visoki tehnologiji še vedno precej nezanesljivo. Vremenska napoved je namreč v današnjih časih že precej točna. A vendar za deset dni vnaprej se pogosto še pojavljajo nepredvidene spremembe, ki jih tudi najmodernejše naprave ne zaznajo.

Vremenska napoved za 10 dni vas torej še vedno lahko preseneti, zato nikar ne planirajte dopusta, piknikov ali drugih aktivnosti na prostem z gotovostjo, da je vreme 10 dni zanesljivo. Res je, da so pogoste napovedi točne. Res pa je tudi, da so tudi velikokrat napačne. Zato vreme 10 dni vsaj še zaenkrat, jemljite nekoliko z rezervo.

5/5 - (1 vote)

Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

5/5 - (1 vote)