Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Lesene balkonske ograje – večna klasika v moderni preobleki

Ob zaključku gradnje in končne ureditve hiše, stanovanja, vikenda ali zidanice je potrebna še pika na i – montaža najpogosteje lesene balkonske ograje. Seveda, če bo vaš dom sploh imel balkon.

Balkon ali pa terasa je seveda dobrodošel, saj je lahko zelo uporaben prostor – na njem v koritih gojimo razna zelišča, morda celo zelenjavo, ob zid postavimo kakšno balkonsko sadno drevo, si uredimo »zeleno« oazo, korita s cvetjem … Seveda na balkonu ali terasi ne sme manjkati sedežna garnitura za uživanje na soncu in počivanje v toplih poletnih dneh. Lahko pa balkon uporabite tudi zato, da na njem v hladu poletnih večerov likate, berete ali pa se družite ob klepetu in pijači. Posebno razkošje pa so zajtrki ali pa večerje na balkonu, na svežem zraku, skoraj tako kot na dopustu, na morju …

Skratka, balkon ali pa teraso je res dobro imeti!

balkonske ograje

Kakšne ograje poznamo?

Seveda pa je potrebno, da svoj balkon oziroma teraso ogradimo z balkonsko ograjo. To je nujno, da se zagotovi varnost – sploh, če imate majhne otroke. Balkonska ograja nudi tudi večjo zasebnost, saj se zanjo lahko skrijemo pred radovednimi pogledi sosedov. Ne nazadnje pa lahko z ustrezno balkonsko ograjo dosežemo poseben estetski videz hiše.

Balkonske ograje danes so lahko iz različnih materialov. Tako poznamo:

– klasične lesene balkonske ograje,

– ograje iz inox cevi ali inox pločevine,

– steklene balkonske ograje,

– PVC ograje,

– ograje iz aluminija,

– kovane ograje.

Kakšno ograjo bomo izbrali, je odvisno od našega okusa, od celotnega stila, v katerem je zgrajena naša hiša, in seveda od okolja, v katero je umeščen naš dom.

Lesene ograje so še vedno zelo priljubljene

Kljub temu, da so balkonske ograje iz sodobnih materialov, kot so inox, PVC, aluminij ali steklo cenovno ugodne in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, kovane pa imajo poseben čar, a so zelo drage, je povpraševanje po lesenih balkonskih ograjah še vedno izredno veliko.

Lesene balkonske ograje dajejo nek poseben čar domačnosti, topline, klasike …

Danes ponudniki lesenih balkonskih ograj ponujajo ograje iz različnih vrst lesa, ki imajo dolgo obstojnost in ne potrebujejo prav posebne nege in vzdrževanja, le vsake toliko časa malo nege. Les nam ponuja tudi nešteto možnosti izvedbe obdelave, izdelave in oblik balkonskih ograj, ki imajo lahko tisti stari klasičen videz ali pa popolnoma moderen izgled.

Na trgu najdemo ogromno ponudnikov lesenih balkonskih ograj. Katerega bomo izbrali, je seveda odvisno od tega, kaj nam lahko ponudi in po kakšni ceni. Zagotovo pa je pomemben tudi renome, ki ga ima ponudnik, njegove izkušnje, odnos do strank in celovit nastop na trgu.

lesene balkonske ograje

Unikatnost in vrhunska kakovost

Eno od podjetij, ki ponuja izdelavo lesenih balkonskih ograj po naročilu, je Mizarstvo Hrovat. Pri njih vam bodo izdelali  vrhunsko, unikatno balkonsko ograjo po vaših željah, okusu in potrebah. Ograje pa vam ne bodo samo izdelali, ampak vam jo bodo tudi strokovno zmontirali in demontirali že mogoče obstoječo staro balkonsko ograjo. Ali pa vam bodo vašo staro balkonsko ograjo obnovili. Poleg tega pa vam nudijo tudi strokovno pomoč pri izbiri ustrezne balkonske ograje in kopico koristnih nasvetov o vzdrževanju in negi lesenih balkonskih ograj.

Pri njih izdelujejo lesene balkonske ograje iz različnih vrst lesa, od zelo trpežnega sibirskega macesna, cenovno ugodne smreke, eksotičnih vrst lesa, kot so iroko, cumaru, tik … Katero vrsto boste izbrali, je odvisno predvsem od vašega okusa, potreb in pa seveda finančnih zmožnosti.

Pomembno je vedeti, da v Mizarstvu Hrovat, ki ima že več kot 50-letno tradicijo, največjo pozornost posvečajo kakovosti svojih izdelkov in zadovoljstvu svojih strank. Njihov les je dobro sušen, odlično obdelan in pravilno impregniran, zato je življenjska doba balkonskih ograj Mizarstva Horvat dolga.

Mizarstvo Hrovat ne le da je zavezano tradiciji, uporabi lesa kot klasičnemu materialu, pri njih posvečajo tudi posebno skrb ohranitvi narave. Zato vsako posekano drevo nadomestijo z novo zasajenim.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Lesene balkonske ograje – večna klasika v moderni preobleki
Oceni tole stran!