Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vremenska napoved za LjubljanoVremenska napoved Ljubljana v mesecu septembru beleži rekorden odmik od dolgoletnega povprečja. Septembra je bila namreč povprečna dnevna temperatura za skoraj štiri stopinje Celzija višja kot mnoga leta poprej, kar 19,4°C! Zaenkrat za najhladnejši september velja tisti iz leta 1972, ko je bilo v slovenski prestolnici v povprečju zgolj 12,3°C. Razen leta 2011 je bil izjemno topel tudi september 1987 (18,3°C), sledi mu september 1999 (18°C) ter september 1982 (17,8°C). Povprečna najvišja izmerjena temperatura v tem mesecu pa je neverjetnih 26,4°C, kar je prav tako visoko nad dolgoletnim povprečjem. Opaziti je spremembe v podnebju, očitno globalno segrevanje vse bolj zajema tudi naše glavno mesto.

Sicer se Ljubljana ponaša s številnimi turističnimi znamenitostmi, ki jih vsako leto obišče več tujih turistov. Seveda ne gre za obmorski kraj, zato je tudi frekvenca obiskov turistov precej bolj razporejena skozi vso leto, zato ne moremo govoriti o tem, da bi prav vremenska napoved Ljubljana v kombinaciji z izbranim časovnim obdobjem vplivala na porast/upad turističnega zanimanja za našo prestolnico. V našem glavnem mestu si tako lahko (v kolikor vam je vremenska napoved Ljubljana bolj naklonjena kot je to običaj v zadnjih tednih) ogledate prekrasno Staro Ljubljano, Ljubljanski grad, občudujete lahko lepo ohranjen Rimski zid in druge antične spomenike še iz časov rimske Emone, prav tako pa vas bo v Ljubljani zagotovo navdušila tudi Plečnikova arhitektura. Če vam bo ob obisku vremenska napoved Ljubljana naklonjena, boste lahko vse te oglede opravili v istem dnevu.

Na spletni strani Vremenska napoved Ljubljana boste našli dnevne podatke o vremenu in vremensko napoved za prihodnje dni!


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this page