Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vreme Postojna

To mesto, ki leži na severu Pivške kotline ni znano le v Sloveniji, ampak tudi drugod po svetu. Le kdo še ni slišal za slavno Postonjsko jamo? Če je še niste obiskali, je sedaj pravi čas za to, še prej pa se prepričajte, kakšno bo vreme Postojna v dneh, ko načrtujete obisk. Vsekakor je za obisk jame in Predjamskega gradu najbolje, če je vrem Postojna sončno. mesto ponuja tudi številne festivale in prireditve, kot so Viteške igre, Krompirjeva noč in tudi Furmanski praznik. Tudi pred obiskom teh prireditev se splača pogledati kakšno bo vreme Postojna, saj se tako lahko primerno pripravite. Če vreme Postojna napoveduje sonce, pa so za obisk zanimivi tudi bližnji hribi in planote, kot je Nanos, Javornik…


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this page