Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Promocijske majice v trženju

Učinke oblačil in daril z blagovno znamko je treba upoštevati kot enega od načrtov za komunikacijo, tako vhodno kot izhodno. Za spodbujanje timskega dela in dvig morale zaposlenih jih lahko vključite v oblačila z blagovno znamko podjetja. Lahko jih razpršite vodilnim, strankam in širšemu prebivalstvu kot oglaševalsko strategijo ali trženjsko gibanje, da bi vplivali na nakupno namero, povečali prepoznavnost podjetja in pospešili dojemanje izdelka.

Majice so danes znane kot modne izjave, prikazovalniki življenjskega sloga in element vsakodnevne uporabe, ki je bil vključen v trženje in oglaševanje.

Uporaba promocijskih majic v trženju

Z izumom sitotiska izdelava promocijskih majic sega neposredno na starodavno Kitajsko konec 13. stoletja. Druge azijske države, zlasti Japonska, so prevzele tehniko graviranja na situ kot metodo za nanašanje slik ali vzorcev na tekstil.

Razvoj številnih tehnik sitotiska v začetku dvajsetega stoletja je spodbudil ustvarjanje promocijskih majic z zaslonom kot umetniških del. Nenamerno je trajalo vse do poznega dvajsetega stoletja, da so se označene majice začele široko uporabljati kot spominki, umetniški, oglaševalski, modni in tržni predmeti.

promocijske majice

Oglaševanje s promocijskimi majicami

Promocijske majice se pogosto imenujejo “najboljše možno promocijsko darilo“. Gre za navedbo vpliva, ki ga te majice ustvarjajo na življenja ljudi. Kot korporativna promocijska darila imajo oblačila veliko vlogo pri spodbujanju političnih gibanj, priporočanju blaga, povečevanju prodaje ter krepitvi cilja in vizije podjetja.

Te korporativne majice so poceni, vendar uporabna darila, ki se pogosto uporabljajo pri trženjskih prizadevanjih, saj zagotavljajo različne možnosti za tiskanje sporočil in umetniških del, povezanih s trženjem. Prebivalstvo jih pogosto navdušeno sprejme in ceni, zlasti če so podarjene kot brezplačne ali priložene k nakupu.

Promocijske majice so uporabne tudi kot označena poslovna obleka za širjenje vrednosti industrije, izboljšanje morale na delovnem mestu in spodbujanje navdušenja zaposlenih. S tem se učinkovito sporočata vizija in cilj ekipe.

Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri promocijske majice

Trajnost in uporabnost sta glavna dejavnika, ki bosta vplivala na vašo odločitev pri izbiri promocijskih majic. Na ljudi običajno vplivajo tudi barva, vzorec, vrsta materiala, tekstura, teža in vezenje. Kakovostna promocijska majica pa vam mora biti sposobna pomagati doseči vaše tržne cilje z ustvarjanjem pozitivnega vtisa na predvideno ciljno skupino ljudi. Boljše bi morale biti očarljive, ta prvi vtis pa bi moral imeti tudi trajen učinek na vaše občinstvo, ki je odvisen od tega, kako pogosto in kako dolgo jo bodo uporabljali.

Bombažne majice so najbolj izbrane promocijske majice, ker so naravne, prijetne za uporabo, idealne za večino vremenskih razmer in preproste za vzdrževanje.

Prav tako morate zlasti pri delu z bombažem razmisliti o izbiri majic, ki ne izgubljajo zlahka svoje oblike ali mer. Poskrbite, da boste dobili promocijske majice, ki so bile obdelane z najsodobnejšo tehnologijo “no-diminish“. Če pred nakupom niste prepričani o približnih velikostih, ki jih želite, se pričakuje, da vam bo v pomoč raztegljiv material. Pomemben je tudi dizajn majice, saj se mora ljudem zdeti privlačen, da bodo izpolnjeni tudi vaši marketinški cilji.

Kot je bilo ugotovljeno, ima veliko vlogo tudi barva, saj lahko pomaga ali škoduje vašim promocijskim dejavnostim. Običajno je najbolje izbrati barve, ki so na splošno zaželene, ko določate svoje majice za poslovna oblačila po meri ali maloprodajo, saj želite doseči svoje trženjske ali oglaševalske cilje.

Glede na študije so najbolj priljubljeni osnovni odtenki, kot so črna, bela, rjava in siva, saj so splošno sprejeti in jih splošna javnost pogosto kupuje. Ozadje vašega logotipa, umetniških del, tiskanja in vezenja bo lepo videti v teh nevtralnih odtenkih. Poleg tega so ti odtenki modni, trendovski, prilagodljivi in preprosti za nošenje.

Pri izbiri majic je treba tako kot barvo in kakovost upoštevati tudi težo. Teža majice se meri v GSM, ki odraža gostoto tkanine. Visokokakovostna promocijska majica bi morala tehtati med 150 in 180 grami. Majica ne sme biti pretežka ali plitva, kar bi morda zmanjšalo njeno trajnost, zato je to primeren razpon. Če je promocijska majica pretanka, se lahko zlahka raztrga, občutljiva je na krčenje, hitro zbledi, postane prosojna in sčasoma jo bo uporabnik ali potrošnik prenehal nositi.

Nasprotno, če je reklamna majica predebela, je ljudje ne bodo tako pogosto nosili, ker bo težka in neudobna ter bo povzročila, da se bodo v toplih dneh veliko potili. Zato se za distribucijo med posebnimi promocijami in prodajnimi akcijami na domu svetuje masa 150GSM-155GSM za stranke, ki se udeležujejo dejavnosti, in za splošno javnost, medtem ko se za vašo korporativno oblačilo z blagovno znamko svetuje masa 160GSM-180GSM.

promocijske majice

Najboljše majice za prikaz grafike s tiskanjem in vezenjem

Ker izbirate promocijsko majico, nikoli ne smete pozabiti na prikaz vašega sporočila, citata ali blagovne znamke podjetja. Izbira majice, katere kakovost je primerna za prikaz grafike, je zato neizogibna.

Izbira majic za tiskanje

Bombaž, poliester in mešane tkanine so tri najbolj priporočljive tkanine.

Za sitotisk in impresivno barvanje se močno priporoča 100-odstotni navadni ali 100-odstotni obročkasti bombaž. Poliester, mešanice bombaža in poliestra ter Tri-Blend (50 % poliestra, 25 % bombaža in 25 % rajona) so odlične možnosti, če želite značilne majice z blagovno znamko.

Izbira majic za vezenje

Poleg tiskanja je vezenje ali šivanje še ena učinkovita metoda za personalizacijo ali znamčenje majic za komercialno uporabo. Vezenje pomeni ročno ali strojno okraševanje materiala z okrasnimi vzorci z uporabo niti, biserov, perlic, perlic, peres in bleščic.

Najboljše možnosti za tiskanje in vezenje so Gildan, Roly, Sol’s, Anvil in Kariban, saj so visokokakovostne in zagotavljajo različne možnosti vezenja.

promocijske majice

Zaključek

Tukaj smo vam skušali pomagati pri spoznavanju, kako so se promocijske majice v različnih časovnih obdobjih učinkovito uporabljale kot trženjska orodja. Da bi bila vaša promocijska kampanja uspešna in da bi iz nje potegnili kar največ, morate izbrati popolno promocijsko majico, ki bo vašim ciljnim strankam všeč po barvi, slogu, udobnosti, poleg tega pa mora promovirati vašo blagovno znamko. Vendar ne ostanite v dvomih glede učinkovitosti majic kot trženjskega orodja, saj se razlikujejo od številnih drugih pogosto uporabljenih promocijskih daril.

4.2/5 - (5 votes)

Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

4.2/5 - (5 votes)