Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vreme za Bohinj

Bohinj je kotlina na Severozahodu Slovenije, kateri se nahaja več manjših vasi. Vreme Bohinj je ponavadi hladnejše od ostalih predelo Slovenije, saj se tam pogosto pojavi temperaturna inverzija, ki ponavadi povzroči zelo nizke temperature. Za vreme Bohinj so značilne pogoste padavine, še posebej v jeseni in spomladi. Za ta predel je značilna tudi megla. Vreme Bohinj nam lahko pove, da sta najhladnejša meseca v tem predelu januar in februar in sicer prvi v nižinskem delu, drugi pa v gorah. Najtoplejši pa je za oba predela julij. Največ sončnih dni v tem predelu je v visokem hribovju, najmanj pa jih je v nižinskih predelih kotline. Če je vreme Bohinj sončno, pa sta za ta predel značilna dolinski in jugozahodni veter.

Zagotovo je večina izmed vas že obiskala Bohinj – glavna turistična atrakcija je seveda Bohinjsko jezero, ki ga vsako leto obišče izjemno veliko obiskovalcev in tudi turistov iz tujine. Ko se odpravite v Bohinj, sploh če vam je vreme Bohinj naklonjeno, lahko uživate v naravnih lepotah, številne sprehajalne poti so vam na voljo za polnjenje vaših baterij in izničevanje stresa, če pa na izletih radi svoje ure izkoriščate bolj aktivno, pa se lahko (ob lepi napovedi za vreme Bohinj) odpravite tudi na jezero, ki ga lahko preveslate po dolgem in počez, nekateri pa namesto izleta s čolnom raje izberejo plavanje v jezeru, ki sicer večino leta ne slovi ravno kot najtoplejše pri nas. Verjamem, da boste uživali tudi ob naslednjem obisku tega turističnega bisera, zlasti če vam bo vreme Bohinj naklonjeno.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this page