Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Bohinj

Preverite kakšna 10 dnevna vremenska napoved Bohinj vas čaka

Bohinj boste našli na  severozahodnem delu Slovenije, v kotlini, kjer se nahaja veliko malih vasi. Če primerjamo vreme Bohinj s povprečnimi vremenskimi obeti v preostalih delih Slovenije, lahko ugotovimo da je 10 dnevna vremenska napoved Bohinj običajno občutno hladnejša in malo manj prijazna do turistov, kot je to na drugih koncih naše prelepe države. Pogosti pojav takoimenovane temperaturne inverzije tudi pripomore k občutno nižjim temperaturam. Zlasti jeseni in tudi v začetku pomladi vas bo 10 dnevna vremenska napoved Bohinj “pozdravila” s kar pogostimi padavinami, pa tudi s pogostimi obdobji goste megle. Če primerjamo celoletne vremenske podatke za ta del Slovenije, lahko ugotovimo da sta v Bohinju najhladnejša meseca januar in februar – prvi je najhladnejši v nižjih predelih, medtem ko je v gorah najhladnejši mesec februar. Kot v večini drugih krajev Slovenije bo 10 dnevna vremenska napoved Bohinj turistom najbolj prijazna v mesecu juliju, ko je tu tudi najtopleje. Največ sončnih dni v tem obdobju boste imeli v visokem hribovju, medtem ko jih bo v nižinskih delih kotline malce manj. Če ste Bohinj že obiskali (večkrat), ste lahko že ugotovili da je na tem področju najbolj značilen jugozahodni veter, praviloma zmerne jakosti.

Prav gotovo je večina izmed vas že obiskala Bohinj – glavna turistična atrakcija je seveda Bohinjsko jezero, ki ga vsako leto obišče izjemno veliko obiskovalcev in tudi turistov iz tujine. Ko se odpravite v Bohinj, sploh če vam je naklonjena 10 dnevna vremenska napoved Bohinj, lahko uživate v naravnih lepotah, številne sprehajalne poti so vam na voljo za polnjenje vaših baterij in izničevanje stresa, če pa na izletih radi svoje ure izkoriščate bolj aktivno, pa se lahko (zlasti, če vam je 10 dnevna vremenska napoved Bohinj naklonjena) odpravite tudi na jezero, ki ga lahko preveslate po dolgem in počez, nekateri pa namesto izleta s čolnom raje izberejo plavanje v jezeru, ki sicer večino leta ne slovi ravno kot najtoplejše pri nas. Verjamem, da boste uživali tudi ob naslednjem obisku tega turističnega bisera.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Bohinj
Oceni tole stran!