Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vremenska napoved Celje


Celje je tretje največje slovensko mesto s 37.520 prebivalcev. Celje se nahaja v Savinjski dolini in v širši štajerski regiji. Nastalo je že leta 45 kot municipium Claudia Celeia. Vremenska napoved Celje velikokrat razveseli s soncem, saj velja to mesto za enega tistih z največ sončnih dni na leto. Vremenska napoved Celje pozimi ravno ne razvaja preveč, saj so zime so v Celju kot drugod po Sloveniji dokaj mrzle, povprečna januarska temperatura se giblje okrog -2°C, medtem ko so poletja zelo topla in se povprečna temperatura v juilju giblje okrog 19,3°C. Količina padavin je v Celju dokaj velika, nekje med 1150 in 1360 mm/m2 leto, zanimivo pa je, da je največ padavin prav v poletnih mesecih.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this page