Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Izdelava spletnih strani – temelj za uspešno pridobivanje novih strank

Podjetja in posamezniki, ki želijo, da je izdelava spletnih strani kvalitetno opravljena, to nalogo največkrat zaupajo preverjenim ponudnikom. V slovenskem prostoru je le nekaj takšnih podjetij, ki se lahko pohvalijo s tem, da pri njih izdelane spletne strani dosegajo zelo visoke, celo najvišje uvrstitve v Googlovem iskalniku.

Včasih se je za izdelavo dobre spletne strani plačevalo visoke cene, a temu danes več ni tako. Dandanes je za večino uporabnikov najboljša izbira spletna stran na WordPressu, saj lahko na njem uporabnik sam z malce znanja postavi funkcionalno, lepo in enostavno spletno stran. Takšno stran je zelo enostavno upravljati in jo optimizirati, preprosta pa je tudi njena uporaba.

izdelava spletne trgovine

Kako poteka izdelava spletnih strani?

Pri izdelavi spletne strani s pomočjo WordPressa se osredotočite na naslednje zadeve:

 • Izberite domeno za spletno stran. Pomembna je izbira končnice (v slovenščini imamo končnici .si in .com). Preden jo registrirate, preverite, če je sploh še prosta.
 • Ko boste našli primerno domeno, jo registrirajte pri podjetju, ki to dejavnost opravlja.
 • Uredite spletno gostovanje. To pomeni, da mora biti vaša spletna stran shranjena na določeni računalniški napravi, ki je neprekinjeno povezana z internetnim omrežjem. Tudi za tovrstno gostovanje morate najti primernega in zanesljivega ponudnika.
 • Naj se izdelava spletnih strani začne. Namestite stran na WordPressu.
 • Ob namestitvi je potrebno izbrati, kakšno obliko želite za vašo spletno stran. Temo za WordPress lahko na spletu izberete povsem brezplačno, seveda pa imate na voljo tudi plačljive.
 • Analizirajte ključne besede, za katere si želite, da jih ljudje najdejo na vaši spletni strani. Le tako bo vaša stran visoko na poziciji pri iskanju želenih ključnih besed.
 • Bistvenega pomena za uspešnost spletne strani je optimizacija. Le če boste svojo spletno stran izdelali po smernicah SEO optimizacije, se bo stran pojavljala na prvih mestih v Googlu.
 • Ko je stran pripravljena, na njo poljubno dodajajte besedilo in slikovne vsebine.
 • Izdelava spletnih strani vključuje tudi obrazec, ki bo ljudi privabil, da se prijavijo na vaš e-mail marketing.

Uporabniki, ki si želijo imeti izdelano bolj zahtevno spletno stran, naj se raje obrnejo na strokovnjake že v samem začetku. Le tako bo spletna stran že od vsega začetka optimalno postavljena in bo z njo veliko lažje doseči prva mesta v Googlovem iskalniku. Še posebej to velja v primeru, če je vaš namen izdelava internet trgovine. Pri prodaji je še toliko bolj bistvenega pomena, da se pojavi čim višje v iskalniku Google.

izdelava spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine

Čeprav vam morda najem podjetja, katerega dejavnost je izdelava spletnih strani, predstavlja določen strošek, pa se vam bo to kar hitro obrestovalo. Podjetje, ki ima izkušnje z izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin ter z optimizacijo, bo vašo stran uredilo tako, da bo kmalu začela učinkovito ustvarjati dobiček.

Storitve in materiali, ki se v spletni trgovini prodajajo, za uspešnost izdelave in prodaje sploh niso pomembni. Pomembno je, da se dobro zastavljena izdelava spletne trgovine tudi odlično optimizira in jo lahko najde čim več ljudi, ki želijo opraviti nek nakup.

 • Za spletno trgovino se uredi registracija domene in spletno gostovanje.
 • Na spletno stran se namesti analitik statistike, da se lahko spremlja obiskanost in zanimanje kupcev.
 • Urediti je potrebno sistem za zbiranje e-mail naslovov, da lahko razne aktualne novice pošiljate potencialnim kupcem.
 • Stran se vpiše v Google Webmaster tools in se jo poveže s socialnimi omrežji.
 • Ko podjetje opravi svojo nalogo – izdela kvalitetno spletno trgovino –, se mora naročnik naučiti sam upravljati svojo spletno stran. Treba je znati samostojno dodajati, spreminjati in urejati artikle in cene.

Izdelava spletnih strani zahteva upoštevanje nekaterih pomembnih osnovnih pogojev, ki obiskovalcu omogočajo enostavno navigacijo po spletni strani. Spletna trgovina mora imeti lep videz, dobro postavitev, nujno pa mora biti prilagojena tako za zaslon pametnih telefonov kot uporabnikom stacionarnih ali prenosnih računalnikov z večjimi zasloni. Le tako bo izkušnja prijazna uporabniku, posledično pa se bo ta dlje časa zadržal na strani; večja je možnost, da bo obiskovalec v spletni trgovini dejansko kupil izdelek ali storitev.

izdelava spletne strani

Kako naprej?

Ko je torej spletna trgovina postavljena, se začne privabljanje potencialnih strank. Prva najbolj pomembna lastnost spletne strani je njena uvrstitev v Googlovem iskalniku. Višje kot je, večja je možnost, da potencialni kupec klikne nanjo in izbere ravno našo storitev oz. izdelek. K temu pripomoreta tudi dobri on-site in off-site optimizacija.

Dodatna opcija, ki vam lahko pomaga pri prepoznavnosti vaše spletne strani, je tudi oglaševanje na Facebooku. Izdelava spletne trgovine sicer ni neposredno povezana z njim, je pa omenjeno družabno omrežje dober vir za množično oglaševanje, celo brezplačno.

Če se vam zdi izdelava spletnih strani na lastno pest zahteven zalogaj, a se ga vseeno želite lotiti, pa je zelo smiselno, da obiščete katerega od kvalitetno zastavljenih seminarjev na tovrstno temo. Udeleženci seminarjev vedno odnesejo veliko novega praktičnega znanja, ki ga s pridom lahko uporabijo v lastnem poslu in pri promociji svojih storitev.

Rate this post

Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this post