Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vremenska napoved Maribor

Mesto Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji. Leži na 270 m nadmorske višine in po zadnjih razpoložljivih podatkih šteje 95.171 prebivalcev. Vreme oziroma vremenska napoved Maribor je za to mesto čez leto kar ugodna, povprečna letna temperatura v Mariboru je +9°C. Najvišja povprečna letna temperatura v juliju je 20,7°C, najnižja pa v januarju -2,3°C. Glede na to, da so v Mariboru poletja vroča, jeseni tople, zime zelo mrzle in pomladi precej zgodnje, je klima zelo ugodna tudi za vinogradniško dejavnost, o čemer priča tudi dolgoletna tradicija in 400 letna trta na Lentu. Vremenska napoved Maribor večkrat obdari s sončnimi dnevi, v povprečju je teh letno kar 266. Megle ni veliko, občasno se pojavi novembra in decembra zaradi spremembe vremenskih pogojev. Tudi jesenski dnevi so praviloma zelo lepi, brez večjih padavin.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Rate this page