Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Maribor

Oglejte si, kaj vam prinaša aktualna 10 dnevna vremenska napoved Maribor

Ko se odpravljate na daljši izlet ali poslovno pot, je vsakič dobro preveriti, kakšna vremenska napoved se vam obeta na poti oziroma ob prihodu na želeno destinacijo. Za vse, ki jih bo pot v naslednjih dneh zanesla v štajersko prestolnico, je tukaj na voljo aktualna 10 dnevna vremenska napoved Maribor. Tako lahko že danes predvidite nekatere morebitne vremenske nevšečnosti in na ta način ustrezno prilagodite aktivnosti oziroma urnik vašega potovanja in opravkov. Maribor je seveda prestolnica Štajerske in ima bogato kulturno tradicijo, zato ga vsako leto obišče mnogo turistov, ki si ogledujejo številne mariborske kulturne in turistične znamenitosti.

Ker je pri ogledih le-teh na prostem pomemben faktor tudi vreme, je pomembno da vemo, kaj nam prinaša 10 dnevna vremenska napoved Maribor. Četudi je bila letošnja bera vremena precej klavrna, in smo po vsej Sloveniji doživeli številne deževne dni, vas morda preseneti podatek, da je bilo letos v mesecu avgustu v povprečju na širšem območju Štajerske (in seveda Maribora) celo nekoliko manj padavin kot pretekla leta. Vsekakor pa precej manj kot npr. v Julijskih Alpah, ki so bile v preteklem mesecu najbolj na udaru dežja in neviht. 10 dnevna vremenska napoved Maribor za prihodnje dni torej napoveduje precej nestanovitno vreme, vseeno pa upamo, da vam morebitne vremenske neprilike ne bodo podrle računov in da boste v obisku prelepega Maribora vseeno uživali!


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Maribor
Oceni tole stran!