Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto

Preverite kakšna 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto vas čaka

Dolenjska prestolnica, Novo mesto z dobrimi 35.000 prebivalci velja za 7. največje mesto v Sloveniji. Novo mesto se nahaja na 202 m nadmorske višine, prav v zavoju največje dolenjske reke – Krke. Tu je tudi sedež mestne občine. Zaradi zanimivega prepletanja panonskega in gorskega podnebja, je 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto včasih lahko zelo muhasta, pa tudi zelo različna, glede na posamezne mesece. Zelo hladno je predvsem v januarju, ko so dolgoletna beleženja temperatur v povprečju namerila -1,9° C, medtem ko, tako kot po večini drugih slovenskih krajev, najtoplejša (tudi) 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto v mesecu juliju obeta prijetnih (povprečnih) 20° C. Ko je govora o padavinah, se aktualna 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto one razlikuje dosti od povprečnih količin padavin po drugih koncih Slovenije – letno tu zabeležijo okroglih 1260 mm dežja. Zlasti v februarju in v aprilu pa lahko na tem koncu Slovenije občutite tudi precej vetrovno vreme.

Jesensko obdobje tudi v Novem mestu večkrat obiskovalcem in tamkajšnjim prebivalcem povzroči nekaj sivih las, saj so deževna obdobja takrat lahko kar pogosta in “trmasto vztrajna”. To pravzaprav ni nobena posebnost, tako je pač v tem času povečini povsod po naši prelepi Sloveniji. Zato pa ste tudi tukaj v poletnih mesecih lahko uživali v sončnem vremenu, tukaj vas niti 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto zagotovo NI razočarala. Vinogradniki po vseh vinskih goricah, ki jih na tem koncu Slovenije ne manjka, so z navdušenjem pozdravili tudi nekaj prelepih jesenskih dni, ko so lahko opravili s trgatvijo letošnjega pridelka in tako uživali v obiranju sadov svojega celoletnega dela in truda. Zagotovo veste, da je vino cviček zaščitena blagovna znamka v Evropski uniji, vse bolj pa ga kot odlično vino prepoznavajo tudi izven slovenskih meja. Prepričani smo, da boste z obiskom Novega mesta zadovoljni, in da vas tudi morda malce muhasta 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto ne bo vrgla s tira.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

Aktualna 10 dnevna vremenska napoved Novo mesto
Oceni tole stran!