Dolenjska

Gorenjska

Koroška

Notranjska

Prekmurje

Primorska

Štajerska

Temperature morja

Temperature morja
Vsak izmed nas že komaj čaka poletne dni in kopanje v morju. Da pa bo naša zabava prijetnejša in nas mrzla morska voda ne bo presenetila si oglejte aktualne temperature morja na naši obali. Uživajte na obalah in se ohladite v prijetni morski vodi.

Vremenska napoved za Novo mesto

Novo mesto šteje 35.848 prebivalcev in velja za sedmo največje slovensko mesto. Leži na nadmorski višini 202m v zavoju reke Krke, Novo mesto je tudi prestolnica Dolenjske in osrednje mesto tamkajšnje mestne občine. Vremenska napoved Novo mesto se zelo razlikuje po mesecih, saj je v zraku čutiti prepletanje vplivov gorskega in panonskega podnebja. Letna temperatura je v povprečju 9,6°c, najnižja povprečna v januarju -1,9°C, najvišja povprečna pa v juliju 19,5°C. Količina padavin v Novem mestu tudi ne odstopa precej od povprečja drugod po Sloveniji, saj letno tu pade v povprečju 1260 mm dežja. V mesecih februarju in aprilu je za to področje značilno tudi zelo vetrovno vreme.

Če vas bo pot v kratkem zanesla na ta del naše prelepe Slovenije, ste lahko prepričani, da vam bo vremenska napoved Novo mesto povzročila tudi kakšen siv las in trenutno nejevoljo. Jesenski čas je na Dolenjskem pač poznan po pretežno muhastem vremenu, kjer padavin načeloma ne primanjkuje. No, pa saj je tudi poletni čas povsod po Sloveniji ponudil več deževnih, kot pa poletnih toplih dni – tudi vremenska napoved Novo mesto tukaj ni bila nikakršna izjema. Jesen pa je tudi čas, ko se v številnih vinskih goricah na Dolenjskem pripravljajo na trgatev, ki za vsakega vinogradnika pomeni pravi praznik in nagrado za celoleten trud in delo v vinogradu. Cviček je že nekaj let zaščitena blagovna znamka EU in je vse bolj prepoznaven tudi izven meja Slovenije. Ko je govora o trgatvi, pa vremenska napoved Novo mesto zagotovo ne predstavlja nikakršnega problema, tudi če je za izbrani datum napovedano malce slabše vreme. Prepričani smo, da boste tudi vi navdušeni na odkrivanjem številnih naravnih lepot v Novem mestu in okolici.


Podnebne spremembe

Podnebne spremembe
Klimatske spremembe močno vplivajo na podnebne spremembe na celi Zemlji ali pa na posameznih področjih. Te spremembe se občutneje opažajo predvsem v zadnjih letih, ki se dogajajo v veliki meri predvsem zaradi človeških dejavnosti. Vse te dejavnosti bodo vplivale na naraščanje morske gladine, orkane, poplave in potrese.

Informacije

5/5 - (3 votes)